Cykelspåret längs ostkusten

Cykelspåret är en populär cykelled längs med Sveriges ostkust som sträcker sig över 250 mil mellan Ystad och Haparanda. Cykelfrämjandet tillhandahåller en uppskattad vägvisare i kartor, text och bild utmed hela leden. Vi är inne på den 3:e upplagan (utgivningsår 2006).

Det känns onekligen positivt att tusentals cykelturister (och en och annan jäktfri bilist) tydligen letat sig bort från E4 och E22 för att i stället uppleva vårt vackra Sverige längs Cykelspårets mindre och lugnare vägar.

Guiden är som tidigare i fyrfärg, kartorna i skala 1:250 000, 48-sidor, formatet A4.

Förändringar i vägnätet har medfört smärre omdragningar av leden, och de är nu överförda till det nya kartmaterialet, liksom dithörande textavsnitt. Den separata rapsgula inlagan med förteckning över boenden och turistbyråer längs leden har (som varje år) uppdaterats mot senaste vandrarhems-, camping- och turistbyråkataloger.

För gästande utlandscyklister finns alltjämt en separat engelsk översättning av den beskrivande texten.

Cykelspåret längs ostkusten kan beställas i vår webbutik eller från vårt kansli på telefon 08-545 910 30. Priset är 220 kr för icke-medlemmar, medlemspris 176kr, inklusive porto. Den engelska översättningen kostar 40 kr (32 kr för medlemmar) och kan köpas endast tillsammans med huvudguiden.