Riksstyrelsen

styrelsen@cykelframjandet.se

lars-stromgren-portratt Lars Strömgren
Ordförande
Stockholm
073-655 45 82
lars.stromgren@cykelframjandet.se
Samhällsplanerare och civilekonom som är inriktad på opinionsbildning kring cykling. Lars är vald till ordförande för tredje året i rad, han har skapat ett stort nätverk med olika cykelaktörer och är en av initiativtagarna till paraplyorganisationen Svensk Cykling. Lars har även figurerat flitigt i svenska medier, drivit cykelpolitiken framåt och representerat föreningen i olika sammanhang. Lars vill fortsätta att leda Cykelfrämjandet in i en lovande cykelera.
arijana-marjanovic-portratt Arijana Marjanovic
Vice-ordförande
Stockholm
073-755 26 12
arijana.marjanovic@cykelframjandet.se
Flerspråkig föreningsmänniska som arbetar i solidaritetsorganisationen och secondhandbutiken Emmaus, där hon även har suttit i styrelsen. Arijana har bred föreningserfarenhet från Amnesty, Civis, Svalorna Latinamerika och Kristna fredsrörelsen och är invald som vice ordförande i Cykelfrämjandet för andra året i rad. Hon skriver även för tidningen Cykling och är initiativtagare till olika evenemang för föreningen, som Pridefestivalen och Almedalsveckan.
Linda Kummel
Sekreterare
Stockholm
070-405 77 22
linda.kummel@cykelframjandet.se
Linda har lång erfarenhet som trafik- och samhällsplanerare och har som tjänsteman bland annat varit huvudansvarig för Stockholms cykelplan, för Lunds kommuns arbete med Bilsnål samhällsplanering och för att ta fram en Cykelstrategi för Oslo. Sedan 2012 jobbar Linda som stadsbyggnadskonsult med särskilt fokus på cykelfrågor. Inom Cykelfrämjandet bidrar hon med allt från uppsatstävlingar till kansliutredningar och strategidokument.
vera chudnikova Vera Chudnikova
Styrelseledamot
Lund
070-45 00 963
vera.chudnikova@cykelframjandet.se
Cykelaktivist från Vitryssland som bor i Sverige sen 2009. Arbetar för Lunds kommun med Mobility Management och fokuserar främst på cykling. Vera är även Initiativtagare till Bike Kitchen Lund och organiserar flera aktiviteter i Lund för att främja cykling. Hon är nyinvald i riksstyrelsen 2016 men har suttit i styrelsen för Malmökretsen sen 2015. Hon har ett stort cykelkontaktnät regionalt i Lund, Malmö, Helsingborg och Köpenhamn men även internationellt med liknande organisationer i Österrike, Ukraina, Polen, Mexico och Kina.
carl målberg Carl Målberg
Styrelseledamot
Västerås
072-718 82 02
carl.malberg@cykelframjandet.se
Carl är styrelseledamot i Västeråskretsen och nyinvald till riksstyrelsen 2016. Han har tidigare suttit i valberedningen och har lång erfarenhet av cykelfrågor. Han har tidigare drivit cykelbutik, samt varit medlem i stadens cykelråd. Cykelintresset kretsade ursprungligen kring träningscykling på racer, men har  breddats till att inkludera även vardagscykling och cykelpolitiska frågor. Förutom engagemanget i Cykelfrämjandet har han lång erfarenhet från föreningslivet inom idrottsrörelsen och ungdomsverksamhet.
Allan Hedlund Allan Hedlund
Styrelseledamot
Malmö
allan.hedlund@cykelframjandet.se
Året-runt-cyklist som har bytt från en vanlig tvåhjulig cykel till en trehjulig lastcykel. Sen Allan drabbades av Stroke 2003 har han ägnat ideella krafter inom Strokeförbundet, där han är
ledamot i riksstyrelsen, ordförande i Skånes samt Malmös strokeföreningar och kassör i Europeiska Strokealliansen. Han är även aktiv i nätverket Malmö mot Diskriminering och kombinerar sitt engagemang i Cykelfrämjandet med sitt intresse för tillgänglighets- och diskrimineringsfrågor.
Göran Smith Göran Smith
Styrelseledamot
Göteborg
goran.smith@cykelframjandet.se
Göran har arbetat som forskare inom kollektivtrafik och cykel och byter cykelspår till att bli regionutvecklare och doktorand inom strategier för integrerad mobilitet (VGR). Han är utbildad civilingenjör som gillar att cykla till vardags och på semester. Göran är ny styrelseledamot i Cykelfrämjandet 2016 och vill få till fler samarbeten inom forskning och kunskapsöverföring. Han har tidigare styrelseerfarenhet från USA-sip och är vice ordförande i Rampen, en integrationsförening för ensamkommande flyktingtjejer.
kent-larsson-portratt Kent Larsson
Styrelseledamot
Alingsås
073-633 9366
kent.larsson@cykelframjandet.se
Kent Larsson är datakonsult med stort intresse och kunskap i ekonomi, ett område där han har visat sig vara en stor tillgång för styrelsearbetet. Han är Cykelfrämjare sen tonåren och var med och startade Göteborgskretsen där han för närvarande är revisor. Han haft ett flertal kassörs- och revisorsuppdrag i olika föreningar och är invald i Cykelfrämjandets riksstyrelse för andra året i rad.

Revisorer

revisorer@cykelframjandet.se

Rolf Modigh
Boden
070-645 53 72
rolf.a.modigh@telia.com
Zacharias Elinder
Stockholm
073-726 56 76
zelinder@gmail.com
René Heunen
Suppleant
Malmö
076-394 90 56
rene.heunen@cykelframjandet.se
Karin Danielsson
Suppleant
Helsingborg
042-13 74 79
slottet.hbg@telia.com

Valberedning

valberedning@cykelframjandet.se

Joakim Bjerhem
Göteborg
073-693 96 05
joakim.bjerhem@cykelframjandet.se
Eva-Lind Båth
Stockholm
076-816 55 29
eva.lind-bath@telia.com
Ian Fiddies
Göteborg
073-924 23 41
ian.fiddies@cykelframjandet.se
Joakim Ivarsson
Stockholm
076-165 14 40
joakim.ivarsson@gmail.com
Mats Skog
Stockholm
mats.skog@hotmail.se