Frihet på cykel

Vill du bli cykelinstruktör och lära andra att cykla?

Hösten 2016 startade Cykelfrämjandet i samarbete med Malmö stad och MKB cykelkurser för personer som vill lära sig cykla. Det har varit stort intresse för cykelkurserna och nu söker vi fler personer som vill hjälpa till som assisterande cykelinstruktörer eller bli huvudledare och ansvara för en cykelkurs!

Tisdagen den 18:e april 2017 ordnar Cykelfrämjandet därför ett uppstartsmöte med instruktörsutbildning för dig som är nyfiken på hur det är att vara cykelinstruktör på våra cykelkurser. Kom och lyssna och prova om det är något för dig – vi lovar att det blir både lärorikt och roligt!

Vi använder oss av en enkel metod som innebär att du som instruktör inte behöver springa och ”hålla i” cykeln utan genom olika övningar lär sig våra deltagare att cykla. Din främsta uppgift som instruktör är att vara ett uppmuntrande stöd för våra deltagare.

Tid för uppstartsmöte: tisdagen den 18:e april 2017 kl. 18.00 – 20.30.

Plats: MKB:s kontor vid Nydalatorget.

Pris: gratis & vi bjuder på fika.

Anmälan & frågor: Isabella Thöger, kursansvarig: isabella.thoger@cykelframjandet.se.

Det går också att sms:a/ringa Isabella på 0708-361449 men skicka i första hand mail.

Varmt välkomna!

Vårens cykelkurser 2017 äger rum på tisdags- och torsdags-kvällar kl 18.00-20.00 vid Nydalatorget.

En nybörjarkurs omfattar 6 olika kurstillfällen under sammanlagt tre veckor. Den första nybörjarkursen startar den 20:e april och den andra nybörjarkursen startar torsdagen den 11:e maj. Det kommer även att ordnas cykelkurser i juni och juli!

Du bestämmer själv i hur hög grad du vill engagera dig!

Instruktörs-utbildning den 18 april 2017