Cykelfrämjandet söker regional projektledare i Stockholmsregionen

 

Arbetsbeskrivning

Som regional projektledare kommer du, i dialog med Cykelfrämjandets verksamhetsutvecklare och övriga projektledare, att vara drivande i utvecklingen och genomförandet av projektet Frihet på Cykels visionära och organisatoriska arbete. Du har ansvar för de redan befintliga Kursplattformarna i Storstockholm samtidigt som du kommer att vara drivande i uppstarten av nya kurser och plattformar. Du kommer också att praktiskt vara med och starta, planera och genomföra instruktörsutbildningar och cykelkurser inom ramen för vår kursverksamhet. Tjänsten innehåller också volontärsamordning och volontärvård.

I uppdraget ingår handledning av volontärer, organisationsansvar, utvecklingsansvar och administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med erfarenhet av att ha drivit och genomfört större projekt med geografisk spridning. Du är en lyhörd ledare som tar egna initiativ och har lätt för att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och kan lyssna.

Vi ser också positivt på erfarenhet av utbildningsverksamhet liksom erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas i rollen ser vi att du har god kännedom om projektledning och är nyfiken på att finna nya kreativa lösningar för projektets utveckling och fortlevnad.

 

Om projektet

Projektet Frihet på Cykel

Frihet på cykel är Cykelfrämjandets satsning för att få fler att uppleva glädjen och friheten med cykling. Cykelfrämjandet har sedan flera år tillbaka genomfört ”Lär dig cykla” kurser för vuxna runt om i landet och med tiden har både intresset och behovet av kurserna ökat.

Som ett svar på detta startades projektet Frihet på cykel 2016 som verkar som en katalysator i arbetet med att starta nya cykelkurser. Frihet på cykel stöds i nuläget av Svenskt Friluftsliv, Trafikverket och Svenska Postkodstiftelsen, och vänder sig i första hand till ungdomar och vuxna som inte kan cykla.

Projektets mål är att sprida och genomföra cykelkurser. Kurserna genomförs tillsammans med engagerade lokala volontärer som vi guidar och vägleder. Dessa har på förhand gått en cykelinstruktörsutbildning. Förutom att lära sig cykla får deltagarna utbildning i trafikregler, kartläsning och möjlighet att upptäcka närområdet på cykeln. Den ökade mobiliteten är ett utmärkt och billigt sätt att ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter samt att komma ut i naturen. Kurserna kan också bidra till förbättrade framtida jobbchanser dels för att mobiliteten ökar, dels för att vissa arbetsgivare kräver cykelkunskaper.

I Storstockholm har Cykelfrämjandet sammanlagt 13 Kursplattformar.

Fakta om tjänsten och Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandets personal sitter tillsammans i en ny lokal på Kungsholmen i Stockholm. Tjänsten är en tvåårig visstidsanställning som omfattar heltid med möjlighet till förlängning. Kväll, helgarbete och resor kan förekomma. Start önskas så snart som möjligt, helst februari 2018, eller enligt överenskommelse.

Cykelfrämjandet har som mål att göra Sverige till en verklig cykelnation. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja cykling för bättre miljö, hälsa och för att få en säker trafikmiljö i hela landet. Vill du vara med och utveckla Sveriges främsta cykelorganisation? Sök jobbet som vår regionala projektledare! Vi söker dig som vill vara med och förändra situationen för Sveriges cyklister med fokus på utbildning och ta Cykelfrämjandet närmare sin vision.

Cykelfrämjandet är mitt uppe i en stor förändringsprocess samtidigt som cykelns popularitet stigit i höjden de senaste åren. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och med möjlighet att bidra till en hållbar framtid.

Information och ansökan

Vi tar emot ansökningar löpande. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till jobbannons@cykelframjandet.se Sista ansökningsdag är 2018-01-31.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med någon av följande:

Elisabeth Kempe, Projektledare för Frihet på cykel i Stockholm:

elisabeth.kempe@cykelframjandet.se Mobil: 0706-312990

Isabella Thöger, Projektledare för Frihet på cykel i Malmö: isabella.thoger@cykelframjandet.se Mobil: 0708-361449

Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet:

lars.stromgren@cykelframjandet.se Mobil: 0736-554528

Varmt välkommen med din ansökan!